Groot nieuws: Solarparking in Dieren-West!

Solarparking!

De parkeerplaats aan het eind van de Adm Helfrichlaan wordt mogelijk een solarparking!

De gemeente Rheden heeft de wijk Dieren-West tot eind december de gelegenheid geboden om een sluitend bedrijfsplan te ontwikkelen voor een solarparking op de genoemde parkeerplaats. De bedoeling is dat de parkeerplaats wordt voorzien van een ‘dak’ met zonnepanelen. De parkeerfunctie blijft behouden.

De opbrengst van de opgewekte energie gaat zo veel mogelijk naar de deelnemende inwoners. Het is dus mogelijk en ook heel belangrijk dat inwoners participeren in dit project. De coöperatieve vereniging Dieren-West is de ontwikkelaar en met het lidmaatschap kunnen inwoners van Dieren -West participeren.

Over het hoe en wat precies gaat de Werkgroep Duurzaam Dieren West (WDDW) de komende maanden onderzoeken. De eerste stap is het aantrekken van een deskundig adviseur en het verkrijgen van subsidie om te kunnen ontwikkelen. Hier zijn we inmiddels mee begonnen en we kunnen u melden: de vooruitzichten zijn goed!

Er wordt over nagedacht om gebruik te maken van de nieuwe aankomende regeling rond de ‘postcoderoos’. Zie voor meer informatie: 

https://www.consumentenbond.nl/zonnepanelen/postcoderoosregeling-zonnepanelen-verandert-in-2021

De komende week, dit is de laatste week in februari, wordt eerst gewerkt aan een plan van aanpak. Hier hoort onder andere een communicatieplan en een behoefteonderzoek bij. 

Daarnaast willen we uitzoeken of we tevens een laadstation, oplaadpunt, voor E-bikes en elektrische auto’s kunnen realiseren…

Zie ook onze pagina Wijkenergiecoöperatie in wording

Voor een reactie klik hier.
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, WDDW. Bookmark de permalink.