Energiecoach voor huurders en woningeigenaren


De hulp van de energiecoach van de Energiebank is beschikbaar voor inwoners met een laag inkomen maar is ook beschikbaar voor woningeigenaren en huurders met een hoger inkomen.  

Huurders

Werkgroep Duurzaam Dieren West (WDDW) heeft samen met de Energiebank en gemeente Rheden op donderdag 2 februari 2023 een bijeenkomst georganiseerd voor huurders. Tijdens deze avond gaf Tom Falk, energiecoach bij de Energiebank regio Arnhem, een toelichting op de werkwijze van de Energiebank, de rol van de energiecoach en hoe je de hulp van een energiecoach kunt inschakelen. Daarnaast is er gekeken hoe zoveel mogelijk andere huurders in Dieren-West kunnen worden bereikt om hen te helpen bij het nemen van energiebesparende maatregelen. 

Bespaartips

Om een indruk te krijgen hoe een gesprek met de energiecoach gaat, werden aan de hand van de placemat met 20 bespaartips van de gemeente Rheden, de mogelijke maatregelen, en al genomen maatregelen, doorgenomen. Daarnaast werd besproken wat de verschillende maatregelen voor resultaat en/of gevolgen kunnen hebben. 

Zo werd er bijvoorbeeld dieper ingegaan op het drogen van de was in de winter, wat we meestal binnen (in de badkamer) doen. Het vrijkomende vocht moet echter zo snel mogelijk het huis uit, dus na het drogen even het raam openzetten zodat de vochtige warme lucht naar buiten kan. En dan vooral niet de deur naar de kamer openzetten, want dan blijft het vocht in je huis! Bij het doornemen van de verschillende maatregelen ontstond een geanimeerd gesprek over het effect van de maatregelen en over het hoe en wat. Zoals: wat zijn de normen voor b.v. vocht in huis? 

Cees Alberts (WDDW) heeft een verslag gemaakt van de pilotavond op donderdag 2 februari jl. Voor de genoemde placemat: Zie hier.

Op 7 maart 2023 is er opnieuw een huurdersavond georganiseerd tezamen met energiecoach Tom Falk maar deze is niet bezocht door huurders. Gelukkig heeft Tom Falk wel zijn presentatie beschikbaar gesteld: Zie hier!

Aanvullende informatie over de Energiecoach van Independer

WDDW ontving per mail informatie van Independer over de Energiecoach.

Wij werden geattendeerd op “Kennisdossier: Hulp van een Energiecoach”?

Inwoners die overwegen om een coach in te schakelen, maar graag nog wat informatie wensen, lezen hier meer over o.a.:

  • Wat een energiecoach doet en waar hij/zij je mee kan helpen;
  • Hoe een energiecoach precies te werk gaat;
  • En hoe je een gesprek met een energiecoach het beste kan voorbereiden.

Kortom, nuttige informatie

Lees hier

Woningeigenaren


Voor woningeigenaren die aan de slag willen met de verduurzaming van hun huis, biedt de gemeente Rheden de: Woning Energie Scan | Rijn en IJssel Energiecoöperatie
Een woningeigenaar krijgt een coach op bezoek die adviseert over de verduurzaming van je huis. Na afloop ontvang je een rapport. 
En voor woningeigenaren die geen grote investeringen willen doen en huurders met een hoog inkomen is er ook hulp beschikbaar is de vorm van een: Energie Bespaar Check | Rijn en IJssel Energiecoöperatie

Kortom, we helpen iedereen met energie besparen en adviezen!

Via onderstaande QR code is aanmelden ook mogelijk.


Voor een reactie klik hier.