Open tuinendag 29 juni 2019 Dieren-West

  • Wist je dat er in Dieren-West veel interessante tuinen te bewonderen zijn?
  • Wist je dat op veel plaatsen in Dieren-West het openbaar groen is verfraaid en dat buurtbewoners een stukje van de gemeente Rheden hebben geadopteerd? (zie ook Bewoners adopteren openbaar groen).

Op zaterdag 29 juni 2019 hebben de wijkbewoners dit tussen 11 en 16 uur kunnen bekijken op een van de heetste zomerdagen. Bijna te warm om door de wijk te fietsen of te wandelen. Toch kwamen nog best veel wijkbewoners langs.

Tot 11.30 uur kon een gratis kopje koffie of thee worden gedronken bij Polysport. Waar tevens een folder werd uitgereikt met de bezoeken plekken. Ook was er informatie over de plannen voor het voormalige hockeyterrein.

De Spelerij heeft ook een bijdrage geleverd. De Spelerij is niet alleen een leuke kinderspeelplek maar ook pionier op het gebied van duurzame energie en waterbeheer. Jos en Riet Spanbroek leidden bezoekers rond.

De Spelerij heeft ook een bijdrage geleverd. De Spelerij is niet alleen een leuke kinderspeelplek maar ook pionier op het gebied van duurzame energie en waterbeheer. Jos en Riet Spanbroek leidden bezoekers rond

De gemeente Rheden  had de “ik buurt mee” keet gestald bij Ontmoetingskerk waar informatie te verkrijgen was over de Operatie Steenbeek. Een landelijke actie om tuinen en wijken groener te krijgen. Bijvoorbeeld door het vervangen van tegels door groen, het afkoppelen van regenwaterafvoer en het ingraven van een drainagebuis, de aanleg van een groen dak, etc. Soms kan de Gemeente hiervoor subsidie verstrekken. Veel mensen meldden zich aan voor een infiltratiebuis, een nestkastje of om advies over een groen dak. Er zijn die dag ook 15 bijenbomen besteld. Die worden in het najaar geleverd.  

Alle deelnemers aan de Open Dag: héél hartelijk dank voor jullie inzet!!

Voor een reactie klik hier.