23 Februari 2022

Technische Wijkavond

Afgelopen woensdagavond 23 februari heeft WDDW een Technische avond verzorgd.

Deze avond is voortgekomen uit de digitale Wijkavond van 24 november 2021 waarop we digitaal van start zijn gegaan met onze Pilot ‘Energietransitie in Dieren-West’.

Er werden veel vragen via de chat gesteld en er zijn ook de nodige vragen gemaild naar duurzaam@dieren-west.nl. Omdat wij met de vragen van meer technische aard niet altijd uit de voeten konden leek het ons handig een ‘Technische avond’ te organiseren.

Bij deze het verslag van de eerste fysieke Wijkavond sinds de herfst van 2019…

De ongeveer 40 deelnemende buurtgenoten hebben een presentatie bijgewoond van Pieter Bas van Duuren. Deze was knap ingewikkeld om te volgen door een veelheid aan informatie over Trias Energetica, verduurzamingsmogelijkheden zoals dak-, spouwmuur-, vloer- isolatie, HR++ en tripple glas enz. De geluidskwaliteit  was helaas niet optimaal waardoor het kunnen volgen van dit  boeiende maar ook wel moeilijke verhaal niet echt meehielp en op dit laatste gaan we als WDDW de volgende keer beter letten!

Het is dus heel fijn dat Pieter Bas van Duuren zijn presentatie beschikbaar heeft gesteld aan Dieren-West zodat degenen die aanwezig waren nog even kunnen terugblikken en degenen die niet aanwezig waren kunnen nagaan wat ongeveer aan de orde is geweest

Deze avond heeft duidelijk gemaakt hoe vreselijk lastig het is om als individuele persoon te weten wat je nu in het oerwoud van verduurzamingsmogelijkheden het beste kunt gaan doen en waar je op moet letten bij het uitvoeren van werkzaamheden en welk bedrijf doet wat het moet doen. Hoe je gebruik kunt maken van subsidies, hoe je als huurder zelf aan de gang kunt gaan om je warmtegebruik naar beneden te krijgen. Kortom: het is heel logisch als je als wijkbewoner door de bomen het bos niet meer ziet…!

De hoofdboodschap was dat in ieder geval de warmtebehoefte naar beneden moet dus: Isoleren-isoleren en… je raadt het al …ISOLEREN! (zie ook Isoleren zonder zorgen!)

Samen

Na de pauze zijn nog een aantal vragen beantwoord door Pieter Bas maar lang niet alle…

We hebben als WDDW dan ook meteen de conclusie getrokken dat we door moeten gaan met het verstrekken van informatie en na moeten gaan wat we SAMEN kunnen doen. We beraden ons dus op vervolgstappen!

Voor een reactie klik hier.