Ik buurt mee!

Het platform voor inwonersinitiatieven in de gemeente Rheden

De gemeente Rheden wil inwoners graag betrekken bij het behoud en het verbeteren van de leefkwaliteit in de wijken. Via www.ikbuurtmee.nl  kun je eenvoudig en snel zelf een bijdrage leveren. Heb je een leuk idee? Verzamel dan zo veel mogelijk medestanders en cheques. Hoe meer mensen, hoe meer cheques, hoe grotere en leukere initiatieven je kan organiseren.

De gemeente Rheden heeft de intentie twee á drie keer per jaar een cheque toe te zenden.
In maart 2020 heeft elk woonadres binnen de gemeente Rheden de eerste cheque t.w.v. € 7,50 ontvangen. Op de website www.ikbuurtmee.nl kun je samen met je buurtgenoten sparen voor initiatieven die jouw straat of buurt nog mooier, leuker of beter maken. Een initiatief kan zorgen voor meer en plezieriger contact met de buurtgenoten. Denk mee, doe mee, beslis mee en buurt mee!

De waardecheques Ik buurt mee! zijn verspreid.
Activeer deze voor 12 december 2021.

Op 29 oktober 2021 valt de nieuwe Ik buurt mee! waardecheque van € 7,50 bij alle huishoudens in de gemeente Rheden op de mat. De waardecheque die kan worden ingezet voor initiatieven van, voor en door inwoners heeft inmiddels grote bekendheid en wordt al goed gebruikt.

Inmiddels doet een groot aantal huishoudens mee. Ze activeerden hun waardecheque, doneerden deze aan een buurtinitiatief of namen zelf deel aan een initiatief. Zo zijn er (natuur)speelplaatsen aangelegd, een flink aantal AED’s geplaatst. Maar ook bloemenperken ingezaaid, verkeersmaatjes Victor Veilig aangeschaft en mezenkasten opgehangen tegen de eikenprocessierups. Op www.ikbuurtmee.nl is het volledige overzicht te zien.

Initiatief starten?
Ook iets organiseren? Nieuwe activiteiten/initiatieven kunnen inwoners het hele jaar door aanmelden op www.ikbuurtmee.nl Initiatiefnemers hebben zo ruim de tijd om hun acties voor te bereiden en straks zoveel mogelijk waardecheques op te halen.

Voor een reactie klik hier.