Ik buurt mee!

Het platform voor inwonersinitiatieven in de gemeente Rheden

De gemeente Rheden wil inwoners graag betrekken bij het behoud en het verbeteren van de leefkwaliteit in de wijken. Via www.ikbuurtmee.nl  kun je eenvoudig en snel zelf een bijdrage leveren. Heb je een leuk idee? Verzamel dan zo veel mogelijk medestanders en cheques. Hoe meer mensen, hoe meer cheques, hoe grotere en leukere initiatieven je kan organiseren.

De gemeente Rheden heeft de intentie twee á drie keer per jaar een cheque toe te zenden.
In maart 2020 heeft elk woonadres binnen de gemeente Rheden de eerste cheque t.w.v. € 7,50 ontvangen. Op de website www.ikbuurtmee.nl kun je samen met je buurtgenoten sparen voor initiatieven die jouw straat of buurt nog mooier, leuker of beter maken. Een initiatief kan zorgen voor meer en plezieriger contact met de buurtgenoten. Denk mee, doe mee, beslis mee en buurt mee!

Nieuwe ronde waardecheques Ik buurt mee!

Op vrijdag 2 april valt voor de derde keer de Ik buurt mee! waardecheque van € 7,50 bij alle huishoudens in de gemeente Rheden op de mat. De waardecheque die kan worden ingezet voor initiatieven van, voor en door inwoners heeft inmiddels grote bekendheid en wordt al goed gebruikt.

Ondanks dat de vorige editie te maken kreeg met de coronacrisis, deed bijna een kwart van alle huishoudens mee. Ze activeerden hun waardecheque, doneerden deze aan een buurtinitiatief of namen zelf deel aan een initiatief. Zo zijn er (natuur)speelplaatsen aangelegd, een flink aantal AED’s geplaatst. Maar ook bloemenperken ingezaaid, verkeersmaatjes Victor Veilig aangeschaft en mezenkasten opgehangen tegen de eikenprocessierups. Op www.ikbuurtmee.nl is het volledige overzicht te zien.

De tweede ronde loopt van 4 september tot 18 oktober 2020. In deze 6 weken kunnen inwoners de waardecheque direct doneren of activeren. Als de waardecheque is geactiveerd, blijft deze ook na 18 oktober geldig om aan een buurtinitiatief naar keuze te doneren.

Initiatief starten?
Ook iets organiseren? Denk dan eens aan een gezamenlijke activiteit op Burendag, zaterdag 26 september. Nieuwe activiteiten kunnen inwoners nu al aanmelden op www.ikbuurtmee.nl Initiatiefnemers hebben zo ruim de tijd om hun acties voor te bereiden en straks zoveel mogelijk waardecheques op te halen.

Voor een reactie klik hier.