14 Februari 2024: Wijkavond over subsidies en leningen

Wijkavond over subsidies en financiering van energiebesparende woningaanpassing

De werkgroep Duurzaam Dieren West (WDDW) houdt op 14 februari a.s. een wijkavond over de financiering van ingrijpender woning verbeterende maatregelen gericht op de besparing van energie en daarmee de verbetering van het energielabel van de woning.

Het gaat over de vraag hoe financier ik maatregelen, zoals het vervangen van glas, het laten aanbrengen van vloerisolatie of de verbetering van de isolatie van het dak. Er zijn wijkbewoners die over willen gaan naar lage temperatuurverwarming en daarmee streven naar afkoppeling van het aardgasnet. Al snel omvatten de uitgaven enkele tienduizenden euro’s. De financieringsvraag is mede een factor om tot een uitvoerbaar plan te komen.

De vraag naar de kosten leidt ook direct naar de vraag naar subsidies. Die zijn er. Ook gemeenten zijn er om inwoners te helpen met het haalbaar maken van de energietransitie.

Voorgaande is de basis voor het inrichten van onze avond, waarvoor we twee inleiders bereid hebben gevonden hun medewerking te verlenen.

Eric de Kruik, Programmamanager Energie Transitie Team gemeente Rheden. 

Eric leidt ons naar de wereld van subsidies en die van gemeentelijke en andere ondersteuningsregelingen. Hierbij gaat het tevens over de toegang daartoe en de eventuele ondersteuning daarbij. Op deze avond zal ook voor de eerste keer de net nieuwe gemeentelijke subsidie voor eigenaren van slecht geïsoleerde woning worden gepresenteerd.

André Mosch is hypotheek- en verzekeringsadviseur, verbonden aan het Financieel Raadhuis filiaal Dieren.

Hij kan ons alles vertellen over de mogelijkheden van (hypothecaire) financiering van energiebesparende maatregelen.

Twee inleiders die verbonden zijn met onze gemeente, kennis hebben van onze wijk en alles van het onderwerp weten. 

De twee inleiders zullen ook ruimte geven voor vragen, zodat het een interactieve avond gaat worden.

Datum: 14 februari a.s. Plaats: Ontmoetingskerk. Tijdstip: 19.30u – 21.30u.

Voor een reactie klik hier.
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.