Handige links

Op deze pagina een groot aantal handige links die doorverwijzen naar sites die wij gebruikt hebben als achtergrondinformatie of gewoon interessante informatie bieden.

Milieu Centraal
Milieu Centraal helpt met praktische en betrouwbare informatie.

RvO
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) stimuleert ondernemend Nederland bij duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen. Met subsidies, het vinden van zakenpartners, kennis en het voldoen aan wet- en regelgeving.

Energie tool
De Energiekostenprognose tool geeft u in 3 stappen een indicatie over de te verwachten energiekosten van de woning die u selecteert. De energiekosten worden, naast de hypotheek en huur een steeds groter deel van de woonlasten.

Verbeter uw huis
Verbeter uw huis en zorg voor meer comfort, minder energiekosten en een beter milieu

ELMG
Energieloket Midden Gelderland antwoord uw energievragen in 3 stappen

Gratis woonwensenscan
Wilt u comfortabeler, veiliger én energiezuiniger wonen? Of gaat u verbouwen, maar dan liefst wel zo efficiënt mogelijk en in de juiste volgorde? Vraag dan een gratis woonwensenscan voor woningeigenaren aan.

Winst uit je woning
Uw gemeente streeft naar een lager energiegebruik. Het isoleren van de woning of het plaatsen van zonnepanelen betekent een flinke besparing op uw energierekening én verbetert het wooncomfort. Het Energieloket organiseert daarom voor woningeigenaren in de gemeente Renkum, Arnhem, Rheden en Rozendaal een gezamenlijke inkoopactie met Winst uit je woning .

Rhedense energie bouwers
REB bestaat uit een aantal gemotiveerde ondernemers uit de bouw- en installatiesector die oplossingen bieden voor comfortabel en energiezuinig wonen.

Energielabel woningen
Het energielabel van je woning laat onder meer zien hoe goed jouw huis geïsoleerd is. Alles over dit energielabel bij kopen, verkopen en huren van je woning.

Subsidie krijgen?
Heeft u een koopwoning waarin u zelf woont? Dan kan de Vereniging van Eigenaren subsidie aanvragen voor de isolatie van de woningen. Van de kosten kunt u ongeveer tot 20% terugkrijgen. De subsidie moet u aanvragen voordat u de werkzaamheden laat uitvoeren.

SVS Solar
Gezamenlijk op weg gaan om de overgang te maken naar een volledig duurzame energievoorziening. Hierbij bent u bi SVS Solar aan het goede adres. Bij SVS Solar (0313-760040) kunt u terecht voor compleet verzorgde zonnepaneel- of heatpipe-systemen, warmtepompen, warmtepompboilers, lagetemperatuur verwarming, nul op de meter of gasloos.

Containerwijzer
Een Informatieve tool om de juiste keus te maken als u een professionele container wilt huren. Deze tool geeft de juiste informatie over de typen containers die geschikt zijn om hun afvalsoorten op duurzame wijze af te laten voeren.