“Zomer in Gelderland” was in Dieren-West

Omroep Gelderland heeft op 8 augustus jl. opname gemaakt voor het programma “Zomer in Gelderland” vanuit Dieren. Een mooie gelegenheid om onze mooie plaats aan de IJssel en Veluwezoom met een breed publiek te delen. Tijdens de uitzending waren de mooie plekjes in te zien zoals; de Carolinaberg, de toren van Dieren, de Schweer bey der Beckehof, en de Spelerij.

Op de tribune was plaats ingeruimd voor bewoners van verzorgingshuis Beverode. Vrijwilligers hebben deze bewoners begeleid. Ook was er een bijzonder plekje voor Sonja Kapel, het gezicht van de Dierense Speeltuin. De plek waar allekinderen samen kunnen spelen.

Het Dierens team van inwoners – bestaande uit Faisel, Josina, Yokal, Ernst, Jessica, Brenda, Henk, Emiel, Wesley en Caty onder leiding van aanvoerder Brenda – ging de strijd aan voor de titel “Mooiste plaats van Gelderland” door het verrichten van allerlei activiteiten.
De opdracht om de kapel van de Schweer bey der Beckehof na te bouwen is gerealiseerd met hulp van de stichting Het Werk(t). Hier werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.
In de parade van verenigingen uit het dorp liepen vertegenwoordigers mee van: de Dierense Avond4daagse, Samen Stenfert, 4Noppes, de Zonnebloem, toneelvereniging Micro en carnavalsvereniging de Deurdauwers.

Brenda met het prachtige bedrag!

De hele dag vonden de activiteiten plaats op de parkeerplaats van de Ontmoetingskerk in Dieren-West. Met alle activiteiten was er heel wat geld te verdienen. Aan het eind van de dag was de opbrengst 920 euro. Helaas was dit bedrag niet genoeg om mee te strijden voor de titel.  Volgens aanvoerder en initiatiefnemer Brenda Lentink was dit geen probleem. 
“Wij hebben allang gewonnen. Kijk naar al die mensen samen. Die verbinding, daar gaat het ons om”; aldus Brenda.

Dit bericht is geplaatst in Tonen-in-laatste-5. Bookmark de permalink.