Gemeente Rheden en verduurzaming

Op deze pagina vind je nieuws over de energietransitie en verduurzaming binnen de gemeente Rheden. Je kunt uiteraard ook veel informatie over de verduurzaming vinden op de site van de gemeente . Wil je op de hoogte blijven over wat gemeente Rheden doet rondom het klimaat en energie? Stuur dan een e-mail naar energiek@rheden.nl. We willen je ook attenderen op zowel de facebookpagina van de gemeente als een inschrijfmogelijkheid voor Rheden nieuws.nl Je bent dan op alle fronten up-to-date waar het ontwikkelingen in onze gemeente betreft!

Het nieuws van rheden.nieuws.nl gemakkelijk volgen? Like dan ook onze Facebookpagina, volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbriefAdverteren op rheden.nieuws.nl bel dan: Dolf Verschuren voor de prijzen en mogelijkheden 06 – 4025 3846.

Gemeente Rheden heeft een nieuwe website gebouwd…


Nieuwsflits gemeente Rheden! Wanneer je je via de site Mijn Rheden Onze Energie inschrijft voor de Nieuwsbrief word je via je mail op de hoogte gehouden van gemeentelijke duurzame nieuwtjes…

https://www.watisjouwrheden.nl ( of klik op het logo hierboven)

Gemeente Rheden heeft dus een nieuwe website gebouwd over de aanpak van het klimaat en aspecten van verduurzamen. De site geeft informatie voor ondernemers, woningeigenaren en huurders. Je vindt er wetenswaardigheden over de inzet van de gemeente Rheden t.a.v. verduurzaming naast ervaringen van bewoners die al met het verduurzamen van hun huis zijn begonnen. Je wordt uitgenodigd actief mee te doen aan het vullen van de site door eigen verhalen over verduurzaming te delen, iets wat wij op onze website ook doen via de pagina Wijkbewoners verduurzamen.

Mees Hagedoorn en Dorus Klomberg

Op de nieuwe site heeft Mees Hagedoorn tot 11 mei 2021 lid van de Werkgroep Duurzaam Dieren West meegedaan aan een inspirerend dubbelinterview met wethouder Klomberg. Hij heeft inmiddels veel ervaring opgedaan met het verduurzamen van zijn huis en deelt deze met wethouder Klomberg. (zie bij ‘Nieuws ‘op de site ‘watisjouwrheden.nl’ of klik op de link hiervoor)

Wethouder Dorus Klomberg, is wethouder Duurzaamheid en Klimaat…klik op de afbeelding voor meer informatie!

Met energieke groet,
Adviesteam Rhedense Klimaataanpak

Gemeente Rheden | Hoofdstraat 3 | 6994 AB De Steeg
Postbus 9110 | 6994 ZJ De SteegCopyright © 2020 Gemeente Rheden, Alle rechten voorbehouden.

De woonwensenscan

ELMG

De WoonwensenscanPersoonlijk advies van coach (zie elmg.) .

Gemeente Rheden ‘koopt’ bij het ELMG zgn. ‘Woonwensenscans’ in. Met deze gratis Woonwensenscan krijg je huisbezoek van een speciaal getrainde wooncoach. De woonwensenscan helpt om je wensen voor comfort, veiligheid, gezondheid en energie eens goed op een rijtje te zetten. Met veel maatregelen om je comfort te verhogen, bespaar je ook direct op de energiekosten. Denk maar eens aan vloerisolatie of dubbel glas. Als je duurzaam wilt verbouwen kan de wooncoach met je bespreken hoe dit zo efficiënt mogelijk kan gebeuren.

In de komende jaren gaat een gemiddeld gezin 200 Euro (!) per jaar meer betalen aan energie. Een goede reden om jouw wensen en mogelijkheden samen met een deskundige coach te bespreken, bij je thuis aan tafel en op een tijdstip dat u schikt. De coach kan je de weg wijzen in het oerwoud van subsidies en andere regelingen. Op weg naar slimme keuzes voor een behaaglijk huis, voor jouw portemonnee én voor het klimaat!

De woonwenscan is gelukkig opnieuw óok weer beschikbaar voor inwoners van de gemeente Rheden! 

N.B. De woonwensenscan wordt uitgevoerd met inachtneming van de RIVM-maatregelen.

U vindt uitgebreide informatie over de woonwensenscan op de site van het  ELMG waar u zich kunt aanmelden voor een gratis scan!

Voor een reactie klik hier.