Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Duurzaam Dieren West Ontmoetingskerk

28 september 2018 | 20:30 - 22:30

Het gaat snel met de energietransitie. We worden voortdurend op de hielen gezeten door nieuwe informatie en nieuwe technische ontwikkelingen. Wat te doen? Hoe moeilijk misschien ook, we moeten ondanks de snelle ontwikkeling niet meer aarzelen. We moeten bezien wat voor beslissingen wij op korte of langere termijn kunnen nemen die bijdragen aan een oplossing van de klimaatproblematiek, maar die ook voor ons zelf verantwoord zijn.

Daarom organiseert de Werkgroep Duurzaam Dieren West op 27 september al weer de vijfde informatie- en overlegavond. Om met hulp van deskundigen met elkaar de weg te vinden in de voortdurend veranderende werkelijkheid.

Op het programma staat als eerste de inleiding van Thijs de la Court over de actuele ontwikkelingen. Thijs is vanuit verschillende invalshoeken betrokken bij de energietransitie en kan op een beeldende wijze de situatie in Nederland toelichten en laten zien hoe alle partijen elkaar nodig hebben. Eén van die partijen is de gemeente, want de gemeente moet een plan opstellen. Namens de gemeente zal de tweede spreker ook vertellen welke mogelijkheden zij heeft om ons als burgers verder te helpen. Tenslotte is het de bedoeling om groepjes te vormen van mensen die samen kunnen nadenken over keuzes waar zij zelf voor staan (isolatie, warmtepompen, e.d.) of over interessante mogelijke ontwikkelingen.

Gegevens

Datum:
28 september 2018
Tijd:
20:30 - 22:30

Locatie

Ontmoetingskerk
Admiraal Helfrichlaan 54
Dieren, 6952 GE
+ Google Maps