WDDW Handige links

Op deze pagina een groot aantal handige links die doorverwijzen naar sites die wij gebruikt hebben als achtergrondinformatie of gewoon interessante informatie bieden.

Milieu Centraal Milieu Centraal helpt met praktische en betrouwbare informatie over verduurzamen van woning en leefomgeving. Daar hoort ook aandacht voor ‘Schoner reizen’ bij!

RvO De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) stimuleert ondernemend Nederland bij duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen. Met subsidies, het vinden van zakenpartners, kennis en het voldoen aan wet- en regelgeving.

RES Nationaal programma Regionale Energie Strategie https://www.regionale-energiestrategie.nl/

Vivare Dit is een bekende woningcorporatie. Ook woningcorporaties hebben een verduurzamingsplicht. Bekijkt u vooral de prestatieafspraken van Vivare…https://www.vivare.nl/over-vivare/

Postcoderoos regeling De PostCodeRoos regeling https://www.postcoderoosregeling.nl/(fiscale benaming is de Regeling Verlaagd Tarief) is ruim drie jaar geleden geïntroduceerd als financieringsmogelijkheid om gezamenlijk zonne-energie op te wekken, zonder dat de zonnepanelen op het eigen dak hoeven te liggen.

Wijk van de Toekomst Het programma Wijk van de Toekomst  is onderdeel van het Gelders Energieakkoord en richt zich op één van de hoofdthema’s van de energietransitie in de gebouwde omgeving: de stapsgewijze afkoppeling van het aardgas van de Gelderse wijken én de opbouw van een nieuwe basis voor warmtevoorziening. https://www.wijkvandetoekomst.nu/

LSA Het Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners is een vereniging van en voor actieve bewonersgroepen. https://www.lsabewoners.nl/over-ons/

Energie tool De Energiekostenprognose tool geeft u in 3 stappen een indicatie over de te verwachten energiekosten van de woning die u selecteert. De energiekosten worden, naast de hypotheek en huur een steeds groter deel van de woonlasten.

Verbeter uw huis Verbeter uw huis en zorg voor meer comfort, minder energiekosten en een beter milieu.

ELMG Energieloket Midden Gelderland antwoord uw energievragen in 3 stappen.

Winst uit je woning Uw gemeente streeft naar een lager energiegebruik. Het isoleren van de woning of het plaatsen van zonnepanelen betekent een flinke besparing op uw energierekening én verbetert het wooncomfort. Het Energieloket organiseert/organiseerde daarom voor woningeigenaren in de gemeente Renkum, Arnhem, Rheden en Rozendaal een gezamenlijke inkoopactie met Winst uit je woning . Op dit moment zijn er geen gezamenlijke inkoopacties.

Rhedense energie bouwers REB bestaat uit een aantal gemotiveerde ondernemers uit de bouw- en installatiesector die oplossingen bieden voor comfortabel en energiezuinig wonen.

Energielabel woningen Het energielabel van je woning laat onder meer zien hoe goed jouw huis geïsoleerd is. Alles over dit energielabel bij kopen, verkopen en huren van je woning.

Subsidie krijgen? Heeft u een koopwoning waarin u zelf woont? Dan kan de Vereniging van Eigenaren subsidie aanvragen voor de isolatie van de woningen. Van de kosten kunt u ongeveer tot 20% terugkrijgen. De subsidie moet u aanvragen voordat u de werkzaamheden laat uitvoeren.

SVS Solar Gezamenlijk op weg gaan om de overgang te maken naar een volledig duurzame energievoorziening. Hierbij bent u bij SVS Solar aan het goede adres. Bij SVS Solar (0313-760040) kunt u terecht voor compleet verzorgde zonnepaneel- of heatpipe-systemen, warmtepompen, warmtepompboilers, lagetemperatuur verwarming, nul op de meter of gasloos.

Containerwijzer Een Informatieve tool om de juiste keus te maken als u een professionele container wilt huren. Deze tool geeft de juiste informatie over de typen containers die geschikt zijn om hun afvalsoorten op duurzame wijze af te laten voeren.

Voor een reactie klik hier.