Naar duurzaam

U zult zich vast wel eens afvragen: wat betekent alle informatie over energie en klimaat voor mijn huis? En als ik in mijn huis aan de gang wil, hoe pak ik dat dan aan? Hoe maak ik mijn huis op de slimste manier energiezuinig? En waar begin ik?

Op deze pagina vindt u onderwerpen die te maken hebben met het verduurzamen van uw woning. Ook biedt deze pagina een podium aan degenen die een succesvolle stap in het verduurzamingsproces hebben gezet en hun ervaringen willen delen.

1. De ‘Woonwensenscan

De Woonwensenscan: Persoonlijk advies van coach (zie elmg.) . De woonwensenscan helpt om uw wensen voor comfort, veiligheid, gezondheid en energie eens goed op een rijtje te zetten. Met veel maatregelen om je comfort te verhogen, bespaar je ook direct op de energiekosten. Denk maar eens aan vloerisolatie of dubbel glas. De komende jaren gaat een gemiddeld gezin 200 Euro (!) per jaar meer betalen aan energie. Een goede reden om uw wensen en mogelijkheden samen met een deskundige coach te bespreken, bij u thuis aan tafel en op een tijdstip dat u schikt. De coach kan u de weg wijzen in het oerwoud van subsidies en andere regelingen. Op weg naar slimme keuzes voor een behaaglijk huis, voor uw portemonnee én voor het klimaat!

Gemeente Rheden heeft met het ELMG afgesproken tot september 2020 een wachtlijst te maken van alle aanvragen, deze worden genoteerd en verzameld. Na de vakantie- in september is er overleg met het ELMG en de gemeente: hoeveel aanvragen staan er in de wacht voor welke diensten (kwantiteit), binnen welke termijn kunnen deze geleverd worden (organisatorisch) en hoe worden deze aanvragen betaald (financieel) ? Wordt vervolgd!

Voor een reactie klik hier.