Informatieavond 1 februari 2018

Informatieavond 1 februari 2018, ISOLEREN, de eerste stap

De werkgroep Duurzaam Dieren West organiseert haar tweede informatieavond.

Woonwensenscan
Het Energie Loket Midden Gelderland (ELMG), een samenwerkingsverband waar de gemeente Rheden onderdeel van is, biedt ieder inwoner van de gemeente de mogelijkheden van een woonwensencan aan. De werkgroep ondersteunt dit initiatief omdat het standpunt is ingenomen dat ieder huishouden uniek is en maatwerk verdient. De woonwensenscan biedt een aanzet. Daarover zal nadere informatie worden gegeven.

Belang van duurzaam wonen en het isoleren van de woning
De werkgroep licht toe waarom deze eerste avond over isoleren moet gaan. Het motto van de werkgroep is dat de energie die niet nodig is ook niet hoeft te worden opgewekt. Dat scheelt bovendien in de portemonnee.

Presentatie
Hieronder de presentatie van de werkgroep.

Project warmtebeelden
De werkgroep heeft de mogelijkheid gekregen van het ELMG om twee weken een warmtecamera in te zetten. Dit biedt voor iedere wijkbewoner de kans om de isolatiestaat van de eigen woning te beoordelen. De mogelijkheden en beperkingen van deze camera worden aan de hand van praktische situaties uit de wijk in beeld gebracht.

Gesprek over isoleren
Een belangrijk deel van de tijd zal worden ingeruimd om met elkaar te praten over de mogelijkheden van isoleren. Er is ook een stand met allerlei isolatiematerialen.

Aansluitend kunt u onder genot van een kopje koffie de stand bezoeken met isolatiemateriaal, met elkaar nog een poosje napraten en de leden van de werkgroep benaderen en uw wensen t.a.v. de toekomst kenbaar maken.

Presentatie: De isolateur

Voor een reactie klik hier.