Stenen eruit; groen erin

Groene tuinen helpen mee om regenwater op te vangen. Een groene tuin is in een warme zomer een prettiger plek dan een tuin met veel stenen en tegels, omdat die de warmte van de zon vasthouden. Vindt u het een goed idee om de tegels in uw tuin te vervangen door groen? Als u met tenminste vijf buren samenwerkt, helpt de Gemeente Rheden een handje (Actie Steenbreek). In onze wijk is het volgende mogelijk:
* de Gemeente voert tegels en zand af en regelt plantjes;
* wie de regenwaterafvoer van huis, schuur of garage wil loskoppelen van het riool, kan een infiltratiebuis krijgen;
* mensen die tegelijk met een infiltratievoorziening een groen dak willen aanleggen, kunnen 25% korting krijgen op de aanschafkosten. Wilt u meer weten? De Gemeente zet tijdens de Open Dag “Bekijk je wijk” op 29 juni een “keet” neer, waar u informatie kunt krijgen en u bijvoorbeeld een infiltratiebuis kunt aanvragen.

Voor een reactie klik hier.
Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Laatste nieuws. Bookmark de permalink.