Wijkavond Duurzaam Dieren West, 24 januari

Het streven van de Werkgroep DDW is en blijft om elkaar te helpen met de energietransitie door kennis en ervaring te delen en samen op te trekken!Deze keer willen we aan de orde stellen:
–       Warmtepompen
Wat is een warmtepomp, de toepassing/inzet ervan, de ervaringen, de toekomst en natuurlijk: kan je er mee van het aardgas af en wat kost het?
–       Regionale collectieve ontwikkelingen
We willen graag weten welke duurzame energiebronnen voor onze wijk over enkele jaren in beeld kunnen gaan komen om te voorkomen dat we investeringen doen waar we later spijt van krijgen. Adviseurs van Qirion (Alliander) geven ons een kijk op hun werkzaamheden die zijn gericht op het in kaart brengen van de mogelijkheden. Zij zoomen ook in op Dieren West.
–       Isoleren
De afgelopen maanden is er een groep wijkbewoners actief geweest met het isoleren van hun eigen woning. Zij doen verslag van hun ervaringen. Nu zijn we op zoek naar een wijkgerichte aanpak van de woningisolatie waar zo veel mogelijk mensen aan mee kunnen doen. Hier zit ook de vraag bij hoe er achter te komen wat voor jouw eigen huis de beste aanpak is.
–       Huurwoningen
Voor huurders is het vaak extra lastig om de woning aan te passen. We willen daar samen met hen eens over nadenken. Geef u op!
De energiewinkel in het centrum is open op zaterdag.

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie, Nieuws. Bookmark de permalink.